“Euro-Asfalt” d.o.o. je danas kompanija sa više od 600 stalno zaposlenih sa dugogodišnjim iskustvom na internacionalnom tlu.

Zadovoljstvo mi je da mogu u kratkim crtama upoznati Vas sa našim poslovnim rezultatima i istaknuti osnovne razloge koji nas drže među najboljim kompanijama građevinske branše na ovim područjima.

– Hamed Ramić, generalni direktor

Historijat

Sjedište kompanije Euro-Asfalt d.o.o. je u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Tokom rata, od 1992.-1995., Bosna i Hercegovina je kompletno ruinirana i razrušena. Rat je, osim pustoši i ruševina, iza sebe ostavio i mnogo iskusnih, dobro obučenih i visokoobrazovanih, ali nezaposlenih stručnjaka građevinske branše.

Uvidjevši potencijal tih inženjera, tehničara i ljudi u struci, odlučili smo osnovati kompaniju i angažovati najbolje od njih. Godine 1996. osnovana je firma “Euro-Asfalt” d.o.o.

Kompanija danas broji gotovo 600 stalno zaposlenih, sa dugogodišnjim iskustvom na domaćem i međunarodnim tržištima. Od samog nastanka, kompanija ima predstavništvo u Njemačkoj, u kojoj stiče sjajnu reputaciju, izvodivši završne radove u građevini na svjetski poznatim objektima. Lufthansa Training Center, Allianz Arena, Porche Museum, Munich Airport, Sky, Premiere, RTL Koln i Egypt Museum samo su neki od njih.

Predstavništvo u Libiji osnivamo 2005. godine, bazirajući se na asfalterske radove – radove niskogradnje. Iza nas su u toj zemlji ostale izgrađene i rekonstruisane magistralne ceste u Benghaziju i Tripoliju.

Godine 2006. osniva se kćerka firme Euro-Asfalt d.o.o. – firma BH Asfalt d.o.o. Asfaltna baza u Brezi – spoj najmodernije tehnologije i ekološke prihvatljivosti, u potpunosti je automatizirana i zadovoljava sve standarde. Godine 2008. naša firma dobija certifikat ISO STANDARD – Quality Management System ISO 9001:2000. Krajem 2009. godine, sada već grupacija firme “Euro-Asfalt” d.o.o. osniva još jednu kćerku firmu – “D Inženjering” d.o.o. koja je bazirana na inženjering, projektiranje i nadzor. Godinu kasnije, Euro-Asfalt d.o.o. otvara predstavništvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Prvi projekat u UAE je u domenu visokogradnje, izgradnja poslovne zgrade u Abu Dhabiju.

U 2010. godini Euro-Asfalt d.o.o. ulazi u oblast izgradnje tunela na cestama i autocestama. Kao i za ostale djelatnosti kojima se bavimo, posjedujemo najsavremeniju opremu za izgradnju tunela. Krajem 2010. godine ulazimo u eksploataciju mineralnih sirovina za potrebe spravljanja betona, frakcije, asfalta i slično na kamenolomu Moščanica u Zenici. U decembru 2010. godine, implementiramo novi ISO STANDARD Quality Management System ISO 9001:2008, a u januaru 2013. godine uveden je i ISO 14001:2009, sistem upravljanja okolišom.

Naravno, tokom svih ovih godina, na području Bosne i Hercegovine, firma “Euro-Asfalt” d.o.o. učestvuje u izgradnji mnogih puteva, cesta, autocesta, izgradnji i rekonstrukciji objekata visokogradnje. Neke od naših najvećih referenci stičemo zahvaljujući sjajnom menadžmentu, stalnom rastu i razvoju kadrovskog tima, mehanizacije i opreme, kao i transparentnim odnosima sa našim poslovnim partnerima.
Kombinacija svih navedenih stavki dovodi do sjajnih referenci – izgradnje brze ceste na zapadnom prilazu Sarajevu, izgradnje autoceste A1 Bilješevo-Kakanj – Koridor 5C Sarajevo-Zenica, rekonstrukcije i sanacije Hotela Bristol, rekonstrukcijr saobraćajnica u Kantonu Sarajevo i ZDK, izgradnji naplatnih mjesta na već izgrađenim dijelovima autoceste Koridor 5C, izgradnja kompleksa zgrada na Mihrivodama, Sarajevo City Centar i mnoge druge.

Potpisujemo i tunel Belquize u Albaniji, osnivamo predstavništvo u Sloveniji i Crnoj Gori. U toku su radovi na 5.7 kilometara dugoj dionici Draženci – Gruškovje, jedinom neizgrađenim dijelu autoceste Hamburg-Solun.

Naši planovi u budućnosti su rast i razvoj u svim sferama u Bosni i inostranstvu, kao u Njemačkoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima itd.

Partnerstvo osnovano sa našim klijentima, drugim građevinskim firmama te proizvođačima materijala kao naša logistička potpora, sposobnost mobilizirati visoke kapacitete vještih stučnjaka te kvalitet naše opreme daje nam mogućnost za primjenu najbolje tehnologije u obavljanju posla i spremnost da zadovoljimo sve zahtjeve investitora.

Održavanje korektnog poslovnog odnosa sa našim klijentima, stalnom edukacijom i napredovanjem našeg velikog kolektiva, razvojem i modernizacijom naše opreme i mehanizacije u kombinaciji sa našim dugogodišnjim iskustvom su naš način kako omogućiti našim klijentima da ostvare svoje ciljeve.

potpis