mala_1381329917

EURO-ASFALT MEĐU SPONZORIMA PRVOG ZENIČKOG POLUMARATONA GGM+

Na ulicama Zenice je 6. oktobra u organizaciji Udruženja “Zenički maraton” organiziran prvi zenički polumaraton GGM+, te zenička Gradska trka.
Polumaraton GGM+ naziv je dobio u čast otvaranja GGM, koja se gradi u Zenici, a učešća trkača na trkama premašila su očekivanja organizatora.

Predsjednik skupštine Udruženja “Zenički maraton” Zijad Imamović, u izjavi za Klix.ba je kazao kako je sve proteklo u najboljem redu.

Računali smo na 20-tak takmičara, a danas smo imali oko 60 učesnika zeničkog polumaratona, te oko 30 učesnika zeničke gradske trke. Polumaraton je dužine oko 21 kilometar, dok je gradska trka duga oko šest, izjavio je Imamović i dodao: “Među učesnicima su i pobjednici sarajevskog polumaratona, a cilj nam je da se ovaj polumaraton razvije i da što više ljudi uključimo u armiju kojoj je trčanje stil života”.
Jedan od pokretača ove ideje, a ujedno i jedan od starijih učesnika polumaratona, je Amerikanac Jeff Summay. Summay je uspio istrčati polumaraton.

Ja sam iz Kentuckyja, ali sam u Zenici živio 12 godina. Počeo sam trčati prije pet godina i kada sam vidio kako je trčanje sve aktivnije i u BiH i Zenici, odlučio sam da pokušam napraviti zenički polumaraton i evo na kraju smo uspjeli u tome, izjavio je Summay i dodao da današnji polumaraton nije zahtijevao previše treninga, ali je sigurno predstavljao veliki izazov za sve takmičare.

U današnjem polumaratonu dominirali su Mađari. Tako je u kategoriji žena prvo mjesto osvojila Tunde Szabo iz Mađarske, drugo također Mađarica Zita Kacser, dok je treće mjesto osvojila Rahima Zukić.
Mađar Nagy Tamas osvojio je prvo mjesto u kategoriji muškaraca, drugoplasirani je njegov sunarodnjak Toth Tivader, a treće mjesto je osvojio Ibrahim Ramić iz Sarajeva.

Quelle:Klix.ba