Izgradnja ceste Berane – Kolašin

SLOVENIJA – POTPISAN UGOVOR VRIJEDAN 15 MILIONA MARAKA

U prostorijama DARS-a (Družba za autoceste Republike Slovenije) u Ljubljani potpisan je ugovor kojim je bosanskohercegovačka kompanija Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo i zvanično dobila posao vrijedan 15 miliona konvertibilnih maraka. Početak radova, prema ugovoru, očekuje se za 28 dana od dana potpisa.

Ugovor podrazumijeva građevinske radove na autocesti A4 Slivnica – granični prijelaz Gruškovje, poddionica AC Draženci – MMP Gruškovje, II. b etapa – početni građevinski radovi.
Ovo je još jedan pokazatelj vrijednosti koju bosanskohercegovačke kompanije imaju na stranim tržištima, saopćeno je iz Euro-Asfalta.
-Euro-Asfalt je već prisutan na mnogim stranim tržištima i zahvalni smo investitorima što su prepoznali našu vrijednost.

Nadamo se da saradnja između nas i Slovenije neće stati na ovome. Imamo ideju da pokrenemo građevinski sektor i Bosne i Hercegovine i Slovenije i da će naša inicijativa za udruživanjem velikih regionalnih kompanija imati odjeka i da ćemo vrlo skoro kao moćni konzorciji moći uzimati velike poslove na tržištima ne samo regije, nego i svijeta, prvenstveno Bliskog Istoka u kojem je potražnja za građevinarima iznimno velika – rekao je prilikom potpisivanja ugovora Hamed Ramić, direktor Euro-Asfalta.

Matjaž Knez, predsjednik Uprave DARS, izjavio je da očekuje poštivanje ekoloških i standarda struke, izniman kvalitet radova i njihovo okončanje, ukoliko je moguće, čak i prije roka.
Rok za završetak radova je 12 mjeseci.

Izvor: http://www.faktor.ba/vijest/euro-asfalt-u-sloveniji-dobio-posao-vrijedan-15-miliona-km-178120