doku-avgust-2016-_10

SLOVENIJA – POTPISAN UGOVOR VRIJEDAN 110 MILIONA MARAKA

Ugovor kojim se bosanskohercegovačkoj kompaniji Euro-Asfalt i zvanično dalo odobrenje za početak izgradnje II. a etape autoputa Draženci – Gruškovje (prema graničnom prijelazu ka Hrvatskoj), u dužini 5,77 kilometara potpisan je danas u prostorijama Družbe za avtoceste Republike Slovenije u Ljubljani.
Projekt podrazumijeva izgradnju trase, uređenje platoa graničnog prijelaza MMP Gruškovje, priključak Zakl, uređenje platoa za postavljanje silosa, saniranje devijacija kategoriziranih i nekategoriziranih cesta, zaštitu protiv buke, komunalno uređenje…

Projektom je predviđena i izgradnja tunela, tri nadvožnjaka, podvožnjaka, osam mostova, 14 prepusta te 19 potpornih zidova. Vrijednost ovog ugovora je 110 miliona maraka i drugi je posao koji je u Sloveniji u samo osam mjeseci dobila bh. kompanija. Euro-Asfalt je u augustu prošle godine potpisao ugovor vrijedan 15 miliona maraka koji podrazumijeva izgradnju poddionice AC Draženci MMP Gruškovje, IIB etapa – SKLOP 2.

Ugovor je u ime DARS-a potpisao predsjednik Uprave Tomaž Vidic, koji je tom prilikom čestitao Euro-Asfaltu i iskazao nadu da će ugovor biti ispoštovan u svim njegovim tačkama.
Hamed Ramić, direktor Euro-Asfalta, zahvalio je slovenačkim investitorima na povjerenju i korektnosti te dodao kako se nada da će Euro-Asfalt opravdati povjerenje stečeno na prethodnom ugovoru koji je potpisan u augustu prošle godine i čija realizacija teče bez problema i planiranom dinamikom.

Rok za okončanje građevinskih radova je 32 mjeseca, dok je rok za izgradnju tunela 20 mjeseci.
Izvor: http://ba.b2.mk/news/?newsid=m2k