mala_1357225721

ZVANIČNA POSJETA ZAMJENIKU VLADARA DUBAIJA

Zamjenik vladara Dubaija i ministar finansija Ujedinjenih Arapskih Emirata Sheikh Hamdan bin Rashid Al Maktoum primio je u petak 14. decembra u zvaničnu posjetu delegacije BBI banke, BBI Real Estate i kompanije Euro- Asfalt, inače članice BBI VIP Business Cluba. U razgovoru s direktorom BBI banke Amerom Bukvićem, drugi čovjek Dubaija, Sheikh Hamdan Al Maktoum posebno se interesovao za investicijske prilike u našoj zemlji te mogućnosti ulaganja u privredu BiH.

Direktor BBI banke, koja sa Islamskom razvojnom bankom (IDB) organizira Sarajevo Business Forum, najveću investicijsku konferenciju u jugoistočnoj Evropi, prenio je iskustva u organizaciji ove konferencije, predstavio mogućnosti za ulaganje koje se nude stranim investitorima i istaknuo značaj Sarajeva kao ekonomskog centra jugoistočne Evrope i poveznice sa zemljama Istoka.

Sheikh Hamdan Al Maktoum naročito se zanimao za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju i uzgoj žitarica, te izrazio spremnosti da u narednom periodu posjeti BiH i učestvuje na Sarajevo Business Forumu.