EA GENERALNI SPONZOR IZBORA SPORTISTE GODINE U 2014

EA GENERALNI SPONZOR “IZBORA SPORTISTE GODINE U 2014. GODINI”

Euro-Asfalt bio je generalni sponzor manifestacije „Izbor sportiste godine u 2014.“ koja je održana u petak 23. januara 2015. godine u sarajevskom Narodnom pozorištu, a kojoj je prisustvovao veliki broj zvanica iz sportskog i politčkog života BiH. Najboljom sportistkinjom u 2014. godini proglašena je džudistkinja Larisa Cerić, a ambasadorom sporta bh. reprezentativac i zvijezda AS Rome Miralem Pjanić.

Kako je u svom obraćanju istaknuo generalni direktor Euro-Asfalta Hamed Ramić, sport u BiH je zapostavljena društvena sfera, a veliki sportski talenti, bilo da se radi o pojedincima ili sportskim kolektivima nemaju finansijskih mogućnosti niti uslova za adekvatne pripreme, treninge, opremu, i sve ono što zahtijeva zanimanje profesionalnog sportiste.

Kao što vam je poznato, dolazim iz privatnog sektora i na čelu sam Euro-Asfalta, firme koja je u samom vrhu bh. građevinskog sektora. Poput naših sportista, koji ime naše domovine pronose po svjetskim stadionima tako i Euro-Asfalt ime Bosne i Hercegovine pronosi po gradilištima širom svijeta. Naš put i zadani ciljevi nisu nimalo lagani. Zbog toga smo svjesni težine zadatka naših cijenjenih sportista kada osvajaju nove zemlje i nose se rame uz rame sa najjačima i najboljima, kazao je Ramić.